Mutant År Noll

För En munfull vatten

reningsverket_spelare.png

Vattnet började att ta slut i Arken. Bossen Maximus skickade iväg en expedition av dem mest flitigaste ut i Zonen för att lokalisera ett ställe som ska enligt rykten ha oänligt av Vatten.

2 veckor går och expedition har inte kommit tillbaka. Bossen Maximus börjar bli fundersam och oroligen. Bestämmer sig att skicka iväg en ny expedition består av Zonstrykaren Zingo, Krossaren Larz, Skrotskallen Delta och samt Krönikören Kurt Wagler. De samalde ihop sina saker och begav sig ut för att lokalisera den gamla expedition.

3 dagar går och vid gryningen stöter på byggnaden som är forntidens Reningsverk. Som är ute på en ö. De inskpteterar vatten som visar sig vara ofarlig, de bestämmer sig för att ta sig över till andra sidan. När de väl kommer över så blir de anfallna utav 4 stycken Zongastar. De lyckas slå ner två utav dom innan de andra två flyr från striden.

Efter stider så dyker 3 utav 4 från den gamla expedition. Krossarn Nogga, Skrotskallen Lamba och Slaven Henny. Zonstrykaren Max syns inte till. De visar SP kontrollrummet i reningsverker som de har haft en bo. SP ifrågasatte första expeditionen vad som tog sån tid. Efter mycket om och men så visar det sig att de har tydligen fejkat allt och de var inte så bra zonexpedition som alla i arken hade trott. De gav ett exempel att de har bara varit ute ett par kilometer ifrån arken och varit där spelat kort. Så detta var deras riktiga expedition.

De förklarade att allt hade inte gått som planerat. De hade slagit läger inne i kontrollrummet, Zonstrykaren Max hade blivit tagen utav en Zonkråka och uppskickad i torent som var intill där dom var. De ville att SP skulle gå upp och försöka lokalisera Max. Zonstrykaren Zingo och Krönikören Kurt var de som tog sig friviligt och försökte sig upp. Zonstrykaren använde sin mutation där han vänder sina grodliknade fötter och flög upp till toppen av torent.

Där uppe hittar han mycket riktigt Max döda kropp, hans utrustning men också en annan kropp. En kvinnolikande kropp som han inte känner igen. Han hittar på en bok som har tag med sig ner tillsammans med Max utrustnigen. Innan han hinner sig ner så dyker Zonkråkan upp och flyger rakt mot boet. En krash hörs och Krossaren Larz och Skrotskallen Delta springer ut och ser att Zonstrykaren Zingo håller sig vid sitt liv och ser att Skrotkråkan försöker ta fast honom. Krönikören Kurt skjuter från höften träffar Zonkråkarn som tappar Zingo som ramlar på Krossaren Larz.

De alla springer in i Kontrollrummet med en rasande Zonkråka efter sig. Inne i kontrollrummet så märker SP att den första expedtionen har försvunnit. De börjar attackera zonkråkan med allt de hade, Krossaren Larz råkade slänga en brandsläckare på Krönikören Kurt när han försökte kasta den på Zonkråkan. De var en tuff fight, men de lyckades att få ner den.

Efter den slaget så kommer den första expedtionen tillbaka, SP började argumenterade med dom. Men det vara inte länge först ett nytt gäng av zongastar på ungefär 10 personer. En zongast går fram med dom och försöker förhandla om en deal. De kommer övrens med en deal att de kan få så mycket vatten kan ha om de inte försöker ta över komplexet. Plus lite patroner.

View